BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ismét járnak Ausztria felé egyes vonatok

Késések továbbra is előfordulhatnak, és nem minden vonat megy el Bécsig. Azonban az árvíz ellenére ismét el lehet jutni vonattal az osztrák fővárosig.

Szerda hajnaltól ismét fogad egyes vonatokat a hegyeshalmi határállomáson keresztül az osztrák vasúttársaság, az ÖBB, így hajnaltól már közlekedhetnek az EuRegio-vonatok Győrből Bécsbe és Bécsből, Bruck an der Leitha állomáson át Győrig teljes útvonalon – közölte a Mávinform szerda reggel. A Sopron–Wiener Neustadt vonalon pedig a GySEV szerint már újra járnak a vonatok szerda reggeltől.

IMG_4303_LUS, árvíz
Az árvíz ellenére a Regiojetek már járnak szerdától / Fotó: Kallus György

További intézkedésig még mindig csak Hegyeshalomig járnak a  railjetek, a bécsi EuroCityk és a Kálmán Imre EuroNight, és onnan is indulnak Budapest felé. A Keleti pályaudvar és Hegyeshalom között közlekedő nemzetközi vonatok a fennakadás végéig helyjegy váltása nélkül is igénybe vehetők. Tehát győri vagy hegyeshalmi átszállással biztosított az eljutás Bécsig, illetve Bécs felől Budapestig, azonban hosszabb eljutási idővel kell számolni.

Bécsen túl még mindig nem érdemes vonattal menni az árvíz miatt

A szerda reggeli információk szerint a Bécsen túli, Salzburg felé lévő állomások még nem érhetők el vasúton. A heves esőzések és az árvízhelyzet miatt Ausztriában továbbra is lehet járatkimaradásokra, fennakadásokra és késésekre számítani.

Az 1065-ös járat kivételével a Regiojet szerint várhatóan szerdától ismét közlekednek a Regiojet-járatok Bécs–Hegyeshalom–Budapest között. A Bécsből 7:34-kor a Déli pályaudvarra induló RegioJet azonban szerdán még nem közlekedik, és 

továbbra is előfordulhatnak késések is.

Az árvíz miatt Csehországban továbbra is korlátozzák még a vasúti forgalmat. A Metropol EuroNight Varsó–Budapest közvetlen kocsijai szeptember 19-ig nem közlekednek. A Hungária EuroCity mindkét járata Budapest–Berlin–Budapest között korlátozás nélkül közlekedik mindkét irányban.

Lezárták a 10-es főút Neszmély és Süttő közötti szakaszát az árvízvédelmi készültség miatt, a korlátozáshoz igazodva szerdától csak Esztergom és Süttő között közlekednek az S74-es vonatok pótlóbuszai. Neszmély és Komárom között a Volánbusz menetrend szerinti járataival lehet utazni, melyeken elfogadják a vasúti jegyeket is.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.