BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Izrael lebombázta Szíriát – egy vegyi fegyverlabort is találat ért

Több mint egy tucat ember meghalt és sokan megsebesültek izraeli légi csapásokban Szíriában. Az izraeli hadsereg a szíriai Hama tartományban található Maszjafot támadta meg. A településtől nem messze egy vegyi fegyvereket fejlesztő labor is található, ez a létesítmény is több találatot kapott.

Legkevesebb 14 ember vesztette életét, és sokan megsebesültek a szíriai Maszjaf elleni izraeli légi csapásokban – jelentette hétfőn a szíriai állami hírügynökség.

Izrael
Izrael egy vegyi fegyvereket fejlesztő laborra lőtt rakétát Szíriában / Fotó: AFP

Az SANA hírügynökség katonai forrásokra hivatkozva közölte:

vasárnap este 23 óra 20 perckor az izraeli erők Libanon északnyugati része felől légi támadást indítottak a Szíria központi régiójában található több katonai objektum ellen.

Hozzátették: a szíriai légvédelem a támadó rakéták közül többet megsemmisített.

Hírszerzési tájékoztatás szerint 

több találat érte a Hama tartománybeli Maszjaf közelében található, vegyi fegyverek előállításán dolgozó katonai kutatóközpontot, ahol a feltételezések szerint a fegyvergyártásban részt vevő iráni katonai szakértők egy csoportja is tartózkodik.

A SANA közlése alapján a légi csapásoknak legkevesebb 14 halálos áldozata és 43 sebesültje van, melyek két helyen tüzet is okoztak, ezek oltásán a tűzoltóság dolgozik.

Az izraeli támadások azóta szaporodtak meg, hogy a Hamász palesztin iszlamista mozgalom fegyveresei október 7-én behatoltak Izrael déli részére, 1200 embert megöltek, és mintegy 250-et elhurcoltak.

Egyre súlyosabb vádak érik Izrael vezetőjét

Az izraeli kormány vezetőjét egyre többen vádolják hazaárulással, erre most egy titkos parlamenti forrás is ráerősíthetett. Netanjahu állítólag saját politikai érdekei miatt akadályozza a Hamásszal való túsztárgyalásokat és valójában már rég eldöntötte, hogy nem kívánja kiszabadítani a fogva tartott túszokat.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.