BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kijevben tárgyal Antony Blinken és a brit külügyminiszter

Ukrajna azt kéri, hogy engedélyezzék a nagy hatótávolságú fegyverek használatát Oroszországon belül. Többek között erről is tárgyal az amerikai és brit külügyminiszter Kijevben.

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és David Lammy brit külügyminiszter szerdán Kijevbe érkezett, hogy ukrán vezetőkkel tárgyaljon – írta a The Guardian.

Kijev
Antony Blinken amerikai külügyminiszter és David Lammy brit külügyminiszter megérkezett Kijevbe / Fotó: AFP

Ukrajna arra kéri nyugati szövetségeseit, hogy gyorsítsák fel a katonai segítségnyújtást, és engedjék meg Kijevnek, hogy a nagy hatótávolságú nyugati fegyvereket bevethessék Oroszországban található célpontok ellen is. A kijevi hivatalos út előtt Blinken és Lammy aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy Oroszország ballisztikus rakétákat kapott Irántól.

„Az, hogy Irán ballisztikus rakétákkal látja el Oroszországot az Ukrajna elleni háborújának közvetlen támogatására veszélyt jelent az európai és a globális biztonságra” – mondta Blinken.

Uniós elnökség: Ukrajna Magyarország kegyeit keresi

Az ukrán miniszterelnök szerint nincs akadály országa EU-csatlakozása előtt. Denisz Smihal kifejtette, hogy rendkívül jól haladnak a tárgyalások az uniós elnökséget betöltő Magyarországgal. A kormányfő szerint az is nagyszerű, hogy megnyílt az első ukrán iskola magyar földön.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.