BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felfegyverezve mentek a Lazio drukkerei az Európa-liga meccsére

Hatvan szurkolót vettek őrizetbe Németországban késsel, bottal és egyebekkel felfegyverezve.

A német hatóságok őrizetbe vették az olasz Lazio mintegy hatvan szurkolóját, akik el akarták kerülni a rendőrségi kíséretet, nem ok nélkül: késeket, botokat és egyéb fegyvert találtak náluk a Dinamo Kijev elleni szerda esti Európa-liga-mérkőzés előtt.

SS Lazio v Udinese Calcio - Serie A TIM
Supporters of SS Lazio during the Serie A TIM match between SS Lazio and Udinese Calcio at Stadio Olimpico on March 11, 2024 in Rome, Italy. (Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto) (Photo by Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
A Lazio szurkolói hírhedten balhésak / Fotó: Giuseppe Maffia / NurPhoto / AFP

Az AP amerikai hírügynökség tudósítása szerint a szurkolók rendőrségi fogdában töltötték a szerdára virradó éjszakát, és kitiltották őket a mérkőzésről. Senkit nem tartóztattak le.

A Dinamo Kijev a háború miatt Hamburgban játssza a „hazai” meccseit az Európa-ligában.

A hírügynökség emlékeztetett, hogy a Lazio szurkoló régóta problémásak, rengeteg büntetést kapott miattuk a klub otthon és az európai szövetségtől is. Márciusban, a Bayern München elleni Bajnokok Ligája mérkőzés előtt mintegy százan közülük 

fasiszta dalokat énekeltek a söröző előtt, ahol Adolf Hitler megalapította a náci pártot.

Akkor egyiküket le is tartóztatták és megbírságolták náci karlendítés miatt.

Egy évvel korábban egy Hitlerre utaló pólót viselő drukkert örökre kitiltott a római klub a stadionjából. A Stadio Olimpico biztonsági kamerái megörökítették a szurkolót Hitlerson feliratú és 88-as számot viselő Lazio-mezben – ez utóbbi a Heil Hitler számkódja; a felvételek felkerültek a közösségi oldalakra is.

A 2022–2023-as szezonban részben üres széksorok előtt kellett lejátszania a csapatnak a hazai bajnoki meccseit, mert 

a szurkolók rasszista megjegyzéseket kiabáltak a vendég játékosokra.

Az ukrán csapat játékosainak is voltak már kellemetlen élményei külföldön, 2022-ben a Fenerbahce elleni Bajnokok Ligája-selejtező visszavágóján több ezer hazai drukker kezdte éljenezni Vlagyimir Putyin orosz elnököt, miután a  Dinamo megszerezte a vezetést.  

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.