BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Homokzsákokkal védik a McDonald'sot Vácott

Az áradás elérte Vácot is, ahol már homokzsákokkal kell védeni a helyi McDonald'sot is. A váci Meki köré homokzsákfalat építettek, és egyelőre bizonytalan ideig zárva tart.

Az árvízhelyzet próbára teszi Magyarországot és szomszédainkat is, az áradás pedig a váci McDonald’sot is elérte. Facebookon tették közzé, hogy bizonytalan ideig zárva tart a váci Meki a Duna emelkedő vízszintje miatt – a váci Alsóvárosban köztudott, hogy a Duna nagy áradásaikor a Diadal tér és a Budapesti főút egyes részeit elborítja a víz.

Vác, McDonald's, Meki, áradás árvízhelyzet
A váci Mekit homokzsákokkal védik az árvíztől / Fotó: Makrai Zsolt / Facebook

Makrai Zsolt kedden tett közzé egy képet a Facebookon, amelyen látható, ahogy körberakják a váci Mekit homokzsákokkal. A posztoló a következőket írta:

Alsóvárosban ismert, hogy a Duna jelentősebb árvizeinél a Diadal tér és a Budapesti főút egy-egy része vízben áll. A korábbi tanpálya közelében is így volt korábban, ahol ma már a McDonald’s áll. A cég megbízottjai ma is építették a homokzsákfalat, ezzel párhuzamosan a gyorsétterem bizonytalan ideig zárva lesz.

A honvédség figyeli a gátakat

A Magyar Honvédség alakulatai jelen vannak a gátakon, az árvíz elleni védekezés átgondolt, terv szerint végzi mindenki a feladatát – hangsúlyozta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter az M1-en. Elmondta, hogy a Magyar Honvédség az utóbbi két évben a kiképzési feladatokat, a haderőfejlesztést tekintette elsődlegesnek, ám ezt most egy időre felfüggesztették, az országot, a lakosságot fenyegető árvíz miatt a honvédségnek, a katonáknak a gátakon kell helytállni. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.