BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Német vadászgépek hajtanak végre manővereket az orosz határ közelében

A Bild szerint német Eurofighter vadászgépek manővereket hajtottak végre az Orosz Föderáció határa közelében, Finnországban.

Három német Eurofighter gyakorlórepülést hajtott végre a finn Hosio falu területén, amely az orosz határ közelében található. A Bild erről szeptember 7-én számolt be.

Fotó: AFP

„Szerda óta a pilóták rövid leszállásokkal edzenek egy Hoshio melletti autópályán <…>. Tankolás után visszatértek a rovaniemi légibázisra” – mondta a légierő képviselője a kiadványnak.

A jelentések szerint a finn Rovaniemi légibázistól az orosz határig mindössze 147 kilométer a távolság.

A gyakorlatozás során 30 német katona és öt repülőgép (három Eurofighter Laage-ból és két A-400M Wunstorfból) érkezett Finnországba. Mindez kevesebb mint 12 óráig tartott.

A kiadvány megjegyzi, hogy a gyakorlatok a harckészültségben lévő erők gyors bevetését célozták a szárazföldi egységek minimális igénybevételével. Az anyag hangsúlyozza, hogy az akciók az Oroszország felől érkező állítólagos növekvő fenyegetésre adnak választ. A Bild szerint a bevetéssel a légierő bizonyos tekintetben 

reagál arra a megnövekedett veszélyre, hogy Oroszország néhány napon belül tömegesen támadja meg a nyugati szomszédokat, és nagyon rövid időn belül elfoglalja az ország nagy részét.

Korábban, szeptember 2-án az Orosz Föderáció elnökének asszisztense, a Tengerészeti Kollégium képviselője, Nyikolaj Patrusev azt mondta, hogy Washington és szövetségesei eszkalálják a helyzetet az orosz határok közelében, és folyamatosan tesztelik Oroszország védelmi képességeit. 

Június elején igencsak meglepő kijelentést tett Boris Pistorius német védelmi miniszter. Az orosz fenyegetés közepette igyekszik megerősíteni a Bundeswehr felkészültségét, és felszólította a német katonákat, hogy 2029-ig készüljenek fel a háborúra – írta egy orosz internetes portál a német Focusra hivatkozva.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.