BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Halálos lövöldözés tört ki Moszkvában, a Kremltől pár utcára, a leggazdagabb orosz nő is érintett

A Wildberries online kiskereskedelmi platform két vezetőjének konfliktusa nyomán tört ki a halálos áldozatokat is követelő lövöldözés, a két főszereplő a leggazdagabb orosz nő, Tatyana Bakalcsuk és válófélben lévő férje, Vladiszlav. A lövöldözésre az orosz főváros szívében, a Kreml közvetlen közelében került sor.

Két ember meghalt, heten pedig megsebesültek egy lőfegyveres összetűzésben az egyik legnagyobb orosz online kiskereskedelmi platform, a Wildberries moszkvai irodájánál, mely a Kremltől alig pár utcára található – írja a Reuters.

orosz, támadás, lövöldözés,
Sok kérdés tisztázatlan még az oroszországi lövöldözés kapcsán / Fotó: AFP

A lövöldözésre azt követően került sor, hogy Vladiszlav Bakalcsuk, a leggazdagabb orosz nő, Tatyana Bakalcsuk éppen válófélben lévő férje megjelent a cég irodájánál, melyben kisebbségi tulajdona van, és a vállalat jövőjével kapcsolatban szeretett volna egyeztetni elhidegült feleségével. Az egyelőre nem egyértelmű, hogy mindez hogyan torkollott lövöldözésbe, annyit viszont lehet tudni, hogy az egyik halálos áldozat a cég egyik biztonsági őre volt, 

a sebesültek közül ketten pedig a helyszínre érkező rendőrök közül kerültek ki.

Az orosz RIA hírügynökség értesülései szerint a rendőrök a helyszínen közel 30 ember tartóztattak le különböző vádakkal, további részletek  egyelőre még nem ismertek.

Az orosz lap információi szerint Tatyana Bakalcsuk és férje viszonya azt követően romlott meg visszafordíthatatlanul, hogy kiderült, teljesen máshogy képzelik el a Wildberries jövőjét, melynek Tatyana a többségi tulajdonosa. A nő ugyanis júniusban bejelentette, hogy cége egyesül a szabadtéri reklámfelületek forgalmazásával foglalkozó Russ-szal, ezt követően pedig létrehoznak majd egy online kereskedelmi platformot. 

Az információk szerint Vladiszlav ezt élesen ellenezte, és a célból kereste meg szerdán az irodában elhidegült feleségét is, hogy jobb belátásra bírja az ügylettel kapcsolatban. A találkozó a Wildberries közlése szerint nem volt előzetesen leegyeztetve, így a férfi bejelentés nélkül érkezett meg testőreivel az irodához, akik ezt követően tűzharcba keveredtek a biztonsági őrökkel.

A Wildberries Oroszországon belüli jelentőségét jól mutatja, hogy a Russ-szal való egyesülésre 

még maga Vlagyimir Putyin is rábólintott az orosz lapok értesülései szerint, 

az ügylet pedig már előrehaladott állapotban lehet.

A Wildberries eredetileg ruházati cikkek online értékesítésére jött létre, mára azonban az egyik legnagyobb orosz internetes áruházzá nőtte ki magát, kínálatában elektronikai eszközöktől konyhai felszerelésekig minden megtalálható.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.