BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vietnámi szupertájfun: több mint kétszázra nőtt a halottak száma

Vietnám hatalmas, súlyos áradásokkal és földcsuszamlásokkal járó időjárási katasztrófán van túl. A Jagi szupertájfun pusztításában már több mint kétszázan vesztették életüket.

Meghaladta a kétszázat a Jagi szupertájfun halálos áldozatainak száma Vietnámban, és mintegy száz embert még mindig keresnek – közölte az ázsiai ország kormánya csütörtökön. Eddig 226 halálos áldozatot találtak meg, 104 ember eltűnt. A természeti csapás legsúlyosabban az északi Lao Cai tartományt sújtotta, ahol 98 embert találtak holtan, és további 81-et keresnek.

Vietnámi szupertájfun: több mint kétszázra nőtt a halottak száma
Vietnámi szupertájfun: több mint kétszázra nőtt a halottak száma / Fotó: AFP

A tájfun a múlt hét végén csapott le az országra, de utóhatásaként még csütörtökön is áradások és földcsuszamlások keletkeztek főleg az északi térségekben. Harminc év óta ez volt a legsúlyosabb vihar Vietnámban, középpontjában 

a szél sebessége megközelítette az óránkénti 150 kilométert.

A katasztrófában több ezer házban súlyos károk keletkeztek, és 250 ezer hektárnyi mezőgazdasági terület termése is elpusztult. Hanoiban 15 ezer embert sújtottak az áradások. Ausztrália csütörtökön azonnali pénzügyi támogatást jelentett be a vietnámi katasztrófa következményeinek enyhítésére, de már segítséget ajánlott fel Japán, Dél-Korea és az Egyesült Államok is.

A Jagi tájfun súlyos áradásokat és földcsuszamlásokat okozott, jelentős fennakadásokat okozva az ország északi ipari központjaiban. A katasztrófa következtében Cao Bang tartományban egy autóbuszt sodort el az áradás, Phu Tho tartományban pedig összeomlott egy acélhíd.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.