BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az oroszok egy rakétatámadással 60 ukrán katonatisztet iktattak ki Herszonban

Moszkva szerint hatvan ukrán katonát öltek meg egy rakétatámadás során Herszonban.

A moszkvai védelmi minisztérium közölte, hogy az orosz haderő rakétatámadást indított az ukrajnai Herszon régió egyik helyszíne ellen, ahol az ukrán 37. tengerészgyalogos dandár találkozója zajlott. 

Forrás: X.com

A támadásban több tucatnyi katonát semmisítettek meg - áll a tájékoztatóban. Az orosz hírügynökségek által hivatkozott minisztériumi közlemény szerint a támadást egy Iskander rakétával hajtották végre, amely egy épületet talált el Velikaya Alekszandrovka faluban, ahol a találkozó zajlott. Ugyanez a forrás azt állítja, hogy az ukránok 60 katonát "veszítettek el". 

A tájékoztatás szeirnt, "A támadás következtében a következők semmisültek meg: egy kisbusz - 3 egység, személygépjárművek - 12 egység, legfeljebb 60 vezetőség" - áll a minisztérium közleményében.

Az orosz Honvédelmi Minisztérium közzétett egy videót is, amely független módon nem ellenőrizhető.

Korábban megírtuk, az orosz csapatok behatoltak Vuhledarba, egy fontos ukrán logisztikai csomópontba Donyeckben. A hírt Vadim Filaskin ukrán kormányzó is megerősítette, hozzátéve, hogy a harcok hónapok óta folynak, s közben a várost bombák pusztították el. Az orosz honvédelmi minisztérium szerin a mai nap során a „Nyugat” orosz csapatcsoport egységei elfoglalták még Visnevoie falut, Harkov régióban. Ugyancsak ezen a napon a „Közép” csapatcsoport átvette az irányítást Krutoj Jar felett a Donyecki Népköztársaságban (DPR).

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.