BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Izrael újabb támadásra készül a Hezbollah ellen

Izrael újabb libanoni régiók lakosait szólította fel lakóhelyük elhagyására, ugyanis újabb támadást tervez. Állítása szerint a megnevezett régiókban Hezbollah-létesítmények vannak, melyek ellen támadást fognak indítani.

Az izraeli hadsereg (IDF) felszólította csütörtökön Libanon két régiójának – az északkeleti Bekaa-völgynek és a déli Szúr (Türosz) városnak – a lakosait, hogy hagyják el lakhelyüket. Aviháj Edri IDF-szóvivő szerint a Bekaa-völgy Tamanin körzetében élőknek kell ideiglenesen elhagyniuk a lakhelyüket, mert „a közelükben találhatók a Hezbollah létesítményei, és az izraeli hadsereg a közeljövőben támadást indít ezek ellen”.

Izrael újabb támadásra készül a Hezbollah ellen
Izrael újabb támadásra készül a Hezbollah ellen / Fotó: AFP

Később egy a Hezbollahhoz köthető libanoni forrás már be is számolt arról, hogy izraeli légitámadás érte Tamanint. A földközi-tenger-parti Szúr (Türosz) bizonyos negyedeinek lakosait is távozásra szólította fel a szóvivő, mondván, hogy lakhelyük közelében Hezbollah-létesítmények vannak. 

Biztonságuk érdekében tartózkodjanak legalább ötszáz méterre a Hezbollah épületeitől!

– mondta az IDF szóvivője. Az izraeli hadsereg csütörtökön beszámolt arról, hogy az utóbbi 24 órában a Hezbollah legkevesebb 45 harcosát ölte meg. Köztük van egy zászlóaljparancsnok is. Izrael az elmúlt napon 150 állítólagos terrorista célpontot támadott Libanonban.

A Hezbollah több modern orosz fegyverrel is rendelkezik

Az izraeli hadsereg (IDF) katonái többek között a legmodernebb orosz fegyverekre is bukkantak, amikor átkutatták a Hezbollah bázisait Dél-Libanonban – mondta Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök egy francia lapnak nyilatkozva. Netanjahu az interjúban arról is beszélt, hogy egy újabb polgárháború Libanonban tragikus lenne, és Izraelnek biztosan nem célja annak kirobbantása, ugyanis nem akarnak beavatkozni Libanon belügyeibe. Izrael célja a miniszterelnök szerint csupán annyi, hogy lehetővé tegye a libanoni határ közelében élő állampolgárainak biztonságos hazatérését.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.