BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
trump

Merényletet tervezhetett Trump ellen, mégis szabadon engedték

A férfi lőfegyverrel ment el a republikánus elnökjelölt kampányrendezvényére. A Trump elleni merényletkísérletek árnyékában azonban a hatóságok mégis úgy döntöttek, hogy szabadlábra helyezik a férfit.

Óvadék ellenében szabadon engedték azt a férfit, akit Donald Trump kaliforniai kampánygyűlésének közelében két töltött lőfegyverrel és teli tölténytárral vettek őrizetbe szombaton a rendőrök.

trump
Fegyverrel ment el a Trump-rendezvényre, a hatóságok mégis szabadon engedték a férfit / Fotó: AFP

A 49 éves Vem Millert, akit illegális fegyverbirtoklás miatt vettek őrizetbe vasárnap, 5 ezer dollár óvadék ellenében helyezték szabadlábra, és egyelőre szövetségi bűncselekménnyel nem vádolták meg.

A Fox News Digital hírportálnak adott telefonos interjúban azt állította, hogy 

mindig autójában tartja a fegyvereket, amelyeket ellene irányuló fenyegetések miatt szerzett be, de még soha nem használta őket, és életében alig sütött el lőfegyvvert.

A Las Vegas-i illetőségű férfi hangoztatta, hogy Donald Trump támogatója 2018 óta, de azt megelőzően demokrata szavazó volt, és Barack Obamától várta a „végtelen háborúk és a cenzúra megszüntetését”. Elmondása szerint több évtizede a médiában dolgozik, ahol televíziós műsorokat és zenei videókat készít, és a cenzúra megszüntetése érdekében indított kezdeményezést.

Sajtóértesülések szerint Vem Millernek a republikánus elnökjelölt coachellai kampánygyűlésére a kiemelt vendégeknek fenntartott, a színpadhoz közeli területre volt belépője, sajtóigazolványa azonban nem volt valódi.

Trump kampányszervezete közleményben mondott köszönetet a rendőrségnek a választási gyűlés helyszínének hatékony biztosításáért, és közölte, hogy az incidenst tanulmányozzák, és további információkra várnak a részletekkel kapcsolatban.

Riverside megye rendőrhatóságának korábbi közleménye szerint az incidens nem volt befolyással Trump és a választási gyűlés közönségének biztonságára.

Donald Trump szombaton tartott kampánygyűlést a Los Angelestől mintegy 190 kilométerre keletre fekvő Coachella városban.

Merénylet Trump ellen – a golfimádó elnökjelölt idális célpont

A golfpályák nyílt tere különleges biztonsági kihívásokat jelent az amerikai titkosszolgálatok számára. Trump sokat és rendszeresen golfozik, ideális célpontja lehet egy merénylőnek.

 

Trump

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.