BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
trump zelenszkij

Trump szerint Zelenszkij hagyta, ogy kirobbanjon az orosz-ukrán háború

A republikánus elnökjelölt egy podcastban mondta el véleményét a konflikuts kezdetéről. Trump szerint Zelenszkijnek "nem lett volna szabad hagynia, hogy az a háború elkezdődjön”.

Donald Trump az orosz-ukrán háborúért Volodimir Zelenszkij elnököt hibáztatta, aki szerinte hagyta, hogy a két ország közti viszály vérengzésbe torkoljon.

trump zelenszkij
Trump szerint Zelenszkij hagyta, hogy kirobbanjon a lassan három éve tartó orosz-ukrán háború / Fotó: AFP

Nem lett volna szabad hagynia, hogy az a háború elkezdődjön. Ez óriási hiba volt -

 mondta Trump Zelenszkijre utalva a Patrick Bet-David konzervatív kommentátorral közös, csütörtökön közzétett podcastban. A volt elnök hozzátette, hogy Joe Biden elnök „szította azt a háborút”, amelyről többször is azt állította, hogy „soha nem történt volna meg”, ha ő lett volna az elnök.

Trump egyre barátságosabb viszonyt tanúsított Putyinnal a folyamatban lévő ukrajnai konfliktus miatt. A Kamala Harris alelnökkel folytatott múlt havi vitája során fenntartotta, hogy a háborúnak véget kell vetni - 

de kétszer sem válaszolt közvetlenül arra, hogy szerinte Ukrajnának kellene-e győznie.

Bob Woodward újságíró pedig hétfőn megjelent könyvében arról számolt be, hogy Trump a hivatalból való távozása óta nem kevesebb mint hétszer hívta fel Putyint, és koronavírus-teszteket küldött neki magánhasználatra, amíg még elnök volt.

A podcastban Trump visszavágott azoknak a kritikusoknak, akik szerint „Oroszország zsebében” volt, és azt mondta, hogy „véget vetett a legnagyobb munkának, amit valaha is végeztek”, utalva az Északi Áramlat 2 Németországba vezető gázvezetékkel szemben általa jóváhagyott szankciókra.

Később hozzátette, hogy „jó kapcsolatot ápol Putyinnal és Zelenszkijjel”, akivel a múlt hónapban az ENSZ Közgyűlésen találkozott. Az említett találkozó előtt Trump azt ígérte, hogy olyan alkut tárgyal, amely „mindkét fél számára jó”

Trump méltatta Zelenszkij előadói képességeit – ahányszor jön, milliárdokkal távozik

A republikánus elnökjelölt csodálkozásának adott hangot az ENSZ-csúcstalálkozó előtti nagygyűlésen Pennsylvaniában.

 

 

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.