BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Váratlan bejelentés: visszavonul a magyar politika ismert szereplője – ez áll a háttérben

Kedden délelőtt vált hivatalossá. Gyöngyösi Márton majdnem egy évtizeden át volt országgyűlési képviselő, öt évig az Európai Parlementben is politizált. A Jobbik volt elnöke azért búcsúzik, mert nem ért egyet az új pártvezetés döntéseivel.

Váratlan és némiképp meglepő bejelentést tett kedden délelőtt a közösségi oldalán Gyöngyösi Márton.

gyöngyösi márton
Váratlan bejelentés: visszavonul Gyöngyösi Márton / Fotó: Balazs BELI

A magyar politika hosszú ideje ismert szereplője, a Jobbik volt elnöke és európai parlamenti képviselője nyilvánosságra hozta a döntését:

búcsúzik. 

Ez azt jelenti, hogy a párttól és belátható időre a magyar belpolitikától és közélettől egyaránt visszavonul. Úgy fogalmazott, hogy sebeket nem ad, vissza nem lő, a jövőbeni egzisztenciáját elődeitől eltérően nem a volt közössége bírálására vagy „megszakértésére” fogja alapozni. 

Az emlékeket megőrzöm, a küldetésünkhöz hű bajtársakkal meg majd úgyis találkozunk még, hiszen munka és feladat lesz bőven egy szebb, európai, keresztény, polgári Magyarország felépítésében – zártja posztját Gyöngyösi Márton.

Visszavonul Gyöngyösi Márton, a Jobbik volt elnöke – ez áll a háttérben

A most már expolitikus nem rejtette véka alá, mi az oka a visszavonulásának. Hosszan taglalja, ahogy a Jobbik új vezetése visszatért a radikális útra és felszámolta a néppártosodás folyamatát. Gyöngyösi Márton ezzel nem ért egyet, nem is tud azonosulni vele és ezért inkább visszavonult.

 

A 47 éves, eredetileg közgazdász és politológus végzettségű politikus 2019-től volt európai parlamenti képviselő. A nyári uniós választásokon nem szerzett új brüsszeli mandátumot. Ugyanakkor a belpolitikában is aktív volt: 2022-ig a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnökhelyetteseként dolgozott, 2022-től a párt elnökének választották.

Majd egy évtizeden át, 2010 és 2019 között a Jobbik országgyűlési képviselője is volt. Ezalatt, egészen pontosan 2014 és 2018 között az országgyűlés külügyi bizottságának alelnöke tisztségét is betöltötte. Majd 2018 és 2019 között a Jobbik frakcióvezetőjeként dolgozott a magyar parlamentben.

Ursula von der Leyen váratlan helyszínen néz újra farkasszemet Orbán Viktorral

Az Európai Bizottság elnöke és a magyar miniszterelnök egy hete csapott össze kőkeményen Strasbourgban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.