BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Változik a vasúti közlekedés a hosszú hétvégén

Az augusztus 20-i munkaszüneti nap miatt változik a vonatok közlekedési rendje: augusztus 19-én az ünnepnapi, 20-án a vasárnapi, 21-én, kedden már a szokásos munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok. Érdemes előre megváltani a vonatjegyet, és erre már nemcsak a vasúti pénztáraknál vagy online van lehetőség, de néhány kattintással akár a Vonatinfó mobilalkalmazáson keresztül is – javasolja az utazóknak a MÁV.

A hosszú hétvégéken akár félmillióan is vonatra szállnak, ezért számítani lehet arra, hogy az augusztus 20-i ünnep környékén sokan választják majd a vasúti utazást. A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a MÁV-START azt javasolja utasainak, hogy a menetjegyeket és helyjegyeket elővételben váltsák meg.

Az automatáknál vásárlóknak 5, míg a menetrendi keresőben @ jellel jelölt, csúcsidőn kívüli vonatokra – legalább 100 kilométer távolságra – váltott e-vonatjegyekre 20 százalékos kedvezményt kapnak az utasok.

Fotó: MÁV-Start

A kedvezmények a Vonatinfó alkalmazásból vásárolt e-vonatjegyekre is érvényesek.

Az utasok körében továbbra is népszerű az online vásárlás és ezen belül az e-vonatjegy – írja a vasúttársaság közleményében.

Idén csaknem 5 millió jegyet vásároltak online, ebből 4,3 millió e-vonatjegy volt.

Az elektronikus vásárlás esetében 85 százalékos, az e-vonatjegyeknél 97 százalékos a növekedés az előző évhez képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.