BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sztrájkolnak a Ryanair németországi alkalmazottai

Megkezdték a szerdára bejelentett 24 órás sztrájkot a Ryanair németországi alkalmazottai.

A Ryanair keddi bejelentése szerint 400 németországi járatából 150-et törölt szerdán. A törlésről és a várható késésekről a légitársaság minden érintett utasát értesítette. Az utasok ingyenesen módosíthatják foglalásaikat vagy visszakérhetik a jegyek árát. A Ryanair a sztrájk miatt kártérítést nem fizet. Kártérítési igény esetén az AirHelp portál szolgáltatását ajánlott igénybe venni.

A németországi pilótákat tömörítő Vereingung Cockpit (VC), illetve a légiutas-kísérőket képviselő Verdi szakszervezet szerdára

az ír légitársaságnál meghirdetett munkabeszüntetése csütörtök hajnali 02:59 óráig tart.

A VC elnöke Markus Wahl bejelentése szerint

a sztrájk a Ryanair mind a 12 németországi bázisát érinti. A Ryanair 19 németországi repülőtérre közlekedik.

Fotó: MTI/EPA/Fernando Villar

A Verdi szakszervezet szóvivője szerint a berlini Schönefeld és Tegel repülőtereken a Ryanair járatainak több mint a felét törölték.

Many flights canceled at #ryanair. Transnational cabin crews of young workers are showing their power. They suffer together, they fight together! @_verdi @dgb_news pic.twitter.com/qj5I4IlVkG

— Romin Khan (@khan_lan) 2018. szeptember 12.

A Köln/Bonn repülőtér tájékoztatása szerint az 56 fel- és leszállásból 20-at töröltek szerdán. A Weeze reptéren 28 Ryanair járatból tizenkettőt töröltek. Hamburgban mindössze két Ryanair járatot érint a sztrájk a 14-ből.

A bajorországi München és Memmingen reptereket nem érinti a sztrájk, Nürnbergben viszont a 20 járatból hat marad ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.