BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hosszabbak lehetnek a 23-i vonatok

Készül a MÁV arra, hogy a karácsony miatt 23-án a szokásásosnál többen ülnek vonatnra.

December 23-án nem hagyományos munkanapi, hanem a pénteki menetrend szerint közlekednek a vonatok, ami több vonatot, választási lehetőséget jelent – válaszolt a Világgazdaságnak a MÁV Zrt., amelyet lapunk a vonattal a szentestére történő, vidéki utazásokkal kapcsolatos zsúfoltság miatt kérdezett.

Mint közölték, ezen felül – az ünnepek előtti utolsó munkanap megnövekedett utasforgalmának zavartalansága és az utasok érdekében – a személyszállító vonatokhoz a lehetőségek függvényében több kocsit kapcsolnak, főként a kiemelt fővonalakon és távolsági (IC, gyorsvonat) forgalomban közlekedő vonatokhoz.

Fotó: mavcsoport.hu

Az intézkedés leginkább a távolsági forgalmat, és azon belül is kiemelten az IC vonatokat érinti, hiszen a MÁV tapasztalatai szerint leginkább ezek esetében növekszik az adott időszakban az utasforgalom.

A legforgalmasabb vonalakon óránként IC vonatok, valamint gyors- és sebesvonatok is közlekednek.

A nagyobb állomásokon (például Budapest-Keleti, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Szombathely) több tartalék jármű áll készenlétben. Az utasforgalmat, a helyjegy-fogyásokat figyelemmel kísérik a MÁV munkatársai, mert a helyjegyek fogyásából is lehet következtetni, hogy milyen időszakban, milyen útvonalon lesz szükség további kocsik beállítására.

Ezért is érdemes elővételben megvásárolni a menet- és helyjegyeket. Így elkerülhető a csúcsforgalom idején a pénztáraknál kialakuló sorban állás is

– hívja fel a figyelmet a MÁV.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.