BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kriptotőzsdékkel tárgyal a brit pénzügyminisztérium

A következő hetekben új szabályokat jelentenek be.

Rishi Sunak brit pénzügyminiszter új kriptoszabályozási rendszer bejelentésére készül a következő hetekben, amelyben kiemelt figyelmet kapnak a stabil érmék és a tokenek.

A pénzügyminisztérium nagyvállalatokkal, kereskedelmi csoportokkal és kriptotőzsdékkel is tárgyal, köztük a Geminivel 

– tudta meg forrásaitól a CNBC.

Fotó: Shutterstock

A Bank of England kormányzója, Andrew Bailey a közelmúltban úgy nyilatkozott, hogy a digitális eszközöknek „nincs belső értékük”, és az ezekbe fektető személyeknek készen kell állniuk arra, hogy összes vagyonukat elveszíthetik. Mindezt tovább fokozta Nikhil Rathi, a Brit Pénzügyi Felügyelet vezérigazgatója is, aki szerint a kriptovaluta kizárólag bűncselekmények melegágya, és azt javasolta, hogy a brit kormány még véletlenül se kompenzálja az eszközbe fektetőket veszteség esetén. Rishi Sunak korábban arról beszélt, hogy a kormánynak meg kell védenie a helyieket a megtévesztő kripto hirdetésektől, amelyek jelentős kárral járnak – foglalta össze az előzményeket a BitcoinBázis.

Számos vállalat, köztük a Revolut, a Blockchain és a Copper is várakozik, hogy bekerülhessen a kriptoeszköz-nyilvántartásba a március 31-i határidőig.

Az új rendszer azonban előnyös lehet az ágazatnak és tisztázhatja a jogi viszonyokat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.