BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rekordalacsony a brit fogyasztói bizalom

Az Egyesült Királyság fogyasztói bizalma sosem látott mélypontra süllyedt az emelkedő árak, a megszorítások és a sztrájkok miatt – írta meg a Bloomberg.

A számok azt mutatják, hogy az 1980-as évek óta nem látott mértékű infláció súlyosan károsítja a gazdaságot. Mivel a bérek nem tudnak lépést tartani az emelkedő árakkal, a fogyasztói pénzügyek sérülnek és borúsabb kilátásokhoz vezetnek, mint a járvány legnehezebb időszakban.

Boris Johnson miniszterelnökön is egyre nagyobb a nyomás, ráadásul a párton belül is megingott az ereje, miután a konzervatívok elvesztették a kulcsfontosságú délnyugat-angliai parlamenti helyét. Ez több kérdést is felvetett Johnson vezetői szerepével kapcsolatban, mivel az elveszített hely hagyományosan tory párti terület volt.

Eközben Rishi Sunak pénzügyminiszter továbbra is ragaszkodik hozzá, hogy a vállalati tiltakozások ellenére kivessék a rendkívüli adókat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.