BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ezúttal Észak-Korea küldött kémléggömböt

Dél-Korea szerint északi szomszédja áll a megfigyelés mögött. A ballon csak pár órát tartózkodott az ország légterében.

Észak-koreai léggömb hatolt a hét végén Dél-Korea légterébe Szöul hétfői bejelentése szerint, amelyben hozzátették, hogy a rövid ideig Dél-Korea felett lebegő eszköz nem jelentett fenyegetést.

Raleigh,,North,Carolina,,Usa,-,April,15.,2018:,Ncsu,Student
RALEIGH, NORTH CAROLINA, USA - APRIL 15. 2018: NCSU student members of the Soundings Club launch weather balloons in front of impending severe storms
léggömb
Ezúttal Észak-Korea küldött kémléggömböt.
Fotó: Rob Byron

A dél-koreai védelmi tárca azt közölte, a ballon csupán néhány órán át tartózkodott az ország légterében.

A Yonhap dél-koreai hírügynökség névtelenséget kérő tisztségviselőre hivatkozva azt jelentette, hogy vélhetően meteorológiai léggömbről van szó.

Szöul és Phenjan között régóta ismét feszült a viszony: Észak-Korea tavaly rekordszámú ballisztikus- és cirkálórakéta-tesztet hajtott végre, gyakran egyszerre több rakéta indításával, így az elindított rakéták száma meghaladta a hetvenet.

Phenjan ugyanakkor élesen bírálta az utóbbi hetekben tartott amerikai–dél-koreai közös hadgyakorlatokat, amelyek a kommunista rezsim szerint aláássák a térség stabilitását.

December 26-án öt észak-koreai drón hatolt Dél-Korea légterébe.

A dél-koreai hadsereg nem tudta megsemmisíteni a repülőeszközöket, amelyek a rövid közjáték után visszatértek indítási helyükre.

A kínaiaknak nem tetszik, hogy az amerikaiak lelőtték a léggömbjüket

Peking szerint az amerikaiak túlreagálták az ügyet. A külügyi tárca közleményben cáfolta a kémkedésről szóló amerikai feltételezéseket, hozzátéve, hogy a légi eszköz véletlenül tévedt az Egyesült Államok légterébe.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.