BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Kazan,,Russia,-,Oct,31,,2021:,Facebook,Changes,Its,Name

A Meta tinifiókokat vezet be az Instagram és a Facebook oldalain

A fiatalokat érintő káros tartalmak visszaszorítása és a közösségi platformokon való interakciók korlátozása érdekében számos amerikai állam korábban pert indított a Meta ellen. A közeljövőben a vállalat ezért új tartalmi korlátozásokat vezet be a fiatal felhasználók biztonsága érdekében, amelyek az Egyesült Államokban és Európában is életbe lépnek majd.

A Meta többé nem kezeli a tinédzsereket felnőttként a közösségi oldalain, és jelentős lépésre szánta el magát. Az elkövetkező hetekben olyan változtatásokat kíván bevezetni, amellyel korlátozni fogja a kiskorúak káros tartalmakhoz való hozzáférését az Instagram-és a Facebook-oldalakon.

Kazan,,Russia,-,Oct,31,,2021:,Facebook,Changes,Its,Name
Fotó: Shutterstock

A változtatásokra azért került sor, mert 41 amerikai államból álló koalíció tavaly ősszel pert indított a Meta ellen, azt állítva, hogy olyan addiktiv funkciókat használ a közösségi oldalain, amelyek negatív hatással vannak a fiatalkorúakra nézve - írta meg a Wall Street Journal. 

A tavaly októberben indított perben az is kiderült: a Meta annak érdekében, hogy még több fiatalt vonzzon az oldalaira, szándékosan olyan termékéket kínált, amelyek a fiatalkorúak számára potenciális veszélyeket rejtenek, kihasználva az életkori sajátosságokhoz köthető könnyen befolyásolhatóságot és a csoportnyomás erejét. A Meta azonban tagadta, hogy függőséget okozó tartalmakat kínált volna.  

A Meta elmondta, hogy az új korlátozásoknak köszönhetően a fiatal felhasználók fiókjaihoz szigorú beállítások kapcsolódnak majd. Így a korlátozott státuszú tinédzserek nem juthatnak hozzá a számukra káros tartalmakhoz, még akkor sem, ha az ismerősük osztja meg ezeket a bejegyzéseket.

 Egyszerűen nem lesznek láthatóak számukra, olyan videotartalmak vagy posztok, amelyek például drasztikus étkezési szokásokról vagy öngyilkosságra ösztönző tippekről szólnak. A Facebook és az Instagram az ezekkel kapcsolatos kulcsszavas keresésre nem kínál, illetve elrejti a találatokat számukra.

Az új algoritmusok pedig elkerülik a káros tartalmak ajánlását és csak a korhatárnak megfelelő tartalmakra lesznek korlátozva.

 

Az új korlátozásokat az Egyesült Államokban és Európában is bevezetik majd. Franciaországban már tavaly március óta fontos változások történtek a közösségi média használatával kapcsolatban. A 13 év alatti gyerekek nem is regisztrálhatnak a közösségi platformokon, a 13 és 15 év közötti tiniknek pedig szüleik vagy törvényes gyámjuk hozzájárulása szükséges a regisztrációhoz.


 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.