BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Harkivot lőtték az oroszok – több civil életét vesztette, gyerekek is megsérültek

Az oroszok eltaláltak Harkiv városában több lakóházat és egy gyermeknevelési intézményt is, több ember életét vesztette.

Az orosz hadsereg négy irányított légibombával újabb súlyos csapást mért a kelet-ukrajnai Harkiv városra, ahol eltaláltak egy többszintes lakóházat. A legfrissebb adatok szerint három ember életét vesztette, 56-an pedig megsebesültek, köztük három gyermek. A második legnagyobb ukrán város elleni támadás még szombaton történt. 

Harkiv Ukrajna második legnagyobb városa / Fotó: Szergej Kozlov (illusztráció) 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök terrorcselekménynek minősítette a támadást. Hozzátette, hogy csak június eleje óta az orosz hadsereg több mint 2400 irányított bombát vetett be Ukrajna ellen, ebből mintegy hétszázzal a harkivi régiót támadták.

Vasárnap délután ismét irányított légibombákkal mért csapást az orosz haderő Harkivra. Életét vesztette egy 73 éves férfi, és tizenegyen megsebesültek. 

Találat ért egy lakóépületet és egy gyermeknevelési intézményt is.

Az orosz hadsereg péntek éjszaka rakétákkal és drónokkal támadta Ukrajnát, energetikai létesítményeket ért találat, és legalább két ember megsebesült.  

Az orosz–ukrán háborúnak akkor lenne vége, ha elzárnák a pénzcsapot, és leültetnék az asztalhoz az embereket – nyilatkozta ifjabb Donald Trump a Mandinernek adott interjúban. A volt amerikai elnök fia szerint Joe Bidenék kormányát jobban érdekli a gender szak, mint a józan ész vagy épp az amerikaiak jóléte és biztonsága.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.