BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Fatalities in attack at Solingen city festival

Terror Németországban: elképesztő fordulat – a rendőrség nem találta, váratlanul feladta magát a merénylő

Ő késelt halálra három embert Solingenben pénteken. Több mint egy napon keresztül bujkált egy ház hátsó udvarában. A rendőrség több letartóztatást is foganatosított, de a tettes nem volt közöttük. A terror ismét megrázta a német társadalmat.

Egészen hihetetlen fordulatot vettek szombatról vasárnapra virradóra a németországi terroresemények. Korábban már úgy tűnt, hogy a német rendőrségnek sikerülhetett kézre kerítenie a solingeni merénylőt, amikor rajtaütött egy helyi menekültszálláson. Ám most kiderült: nem az akkor letartóztatott férfi késelt halálra péntek este három embert és sebesített meg másik négyet súlyosan.

Fatalities in attack at Solingen city festival
Terror Németországban: elképesztő fordulat – a rendőrség nem találta, váratlanul feladta magát a merénylő / Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Történt ugyanis, hogy az akciót követően pár órával a zuhogó esőben, véres ruhában egy 26 éves szír férfi odasétált egy Solingenben járőröző rendőrautóhoz és feladata magát.

Én vagyok az, akit kerestek

– közölte a rendőrökkel a Bild beszámolója szerint. Ami ennél is lényegesebb, hogy az információ immáron hivatalos. A Spiegel hívta fel rá a figyelmet, hogy Észak-Rajna-Vesztfália belügyminisztere, Herbert Reul (CDU) megerősítette a letartóztatást az ARD Tagesthemen című műsorában. "Megvan a gyanúsított, akit egész nap kerestünk" – jelentette be.

Hozzátette, hogy bizonyítékokat is találtak.

Ő gyilkolt Solingenben, egy 26 éves szír

A Solingen városában gyilkoló terrorista neve Issa al H. A szíriai Deir al-Sor városában született és 2022. december végén érkezett Németországba. Bielefeldben kért menedékjogot, majd egy évvel később úgynevezett kiegészítő védelmet kapott, amit a polgárháború sújtotta országokból érkező menekültek gyakran kapnak.

Szunnita muszlim, korábban nem szerepelt a hatósági nyilvántartásokban, mint iszlamista szélsőséges. Az elmúlt 26 órában állítólag egy solingeni ház hátsó udvarában bújt el és ezért nem találta meg a német rendőrség.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.