BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Botrány! Ajándék bankkártyával veszik a Viagrát a gyerekek

A parlamenti képviselők, a fogyasztóvédők és természetesen a szülők is felháborodtak a bank gyakorlatán. A szóban forgó hitelintézet, a Lloyds-TSB már 11 éves gyerekeknek is kiküldi postán a bankkártyát, anélkül, hogy erről a szülőket értesítenék.

Egy 15 éves fiú ezt kihasználva például olcsó cigarettát, Viagrát és hamis felnőtt azonosítót vásárolt az interneten. Eddig a 11 és 15 év közötti folyószámlával rendelkező fiatalok csupán olyan betéti kártyát igényelhettek, melyet csupán fiókintézetekben, illetve ATM-eknél lehetett használni – tudósít a Pénzcentrum.

Az új kártya azonban az interneten a számlaösszeg erejéig gyakorlatilag szülői kontroll nélkül korlátlan vásárlási lehetőséget biztosít a kiskorúak számára. A plasztikokon VISA embléma szerepel, vagyis bárhol lehet őket használni, ahol VISA jelzés van feltüntetve.

A Lloyds-TSB szerint a felelősség a szülőket terheli, nekik kell ugyanis felügyelniük, milyen számlát nyit gyermekük, azon mennyi pénz van, s azt mire költi el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.