BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rekord közelben a kőolaj ára

Már két napja van emelkedőben a kőolaj hordónkénti ára. A ma reggeli New York-i elektronikus kereskedésben 1,1 százalékot drágult a fekete arany hordója, vagyis 1,48 dollárral kellett érte többet fizetni: 142, 45 dollárt. A londoni brent ára 1,2 százalékot emelkedett (1,63 dollárt) és 142, 30 dolláron kereskedtek vele kora reggel.

A mostani drágulás mögött geopolitikai okok, mint például a venezuelai állami olajtársaságban kitört sztrájk áll, valamint a Nemzetközi Energia Ügynökség jelentése, amely szerint a növekvő energiaigényeket egyre kevésbé tudják az OPEC országok kínálata kielégíteni a jelenlegi kapacitás szint mellett, amely 2013-ig tovább csökkenthet.

A kőolaj ára hétfőn állította be az új rekord értéket: 143,67 dollárt hordónként.

A drága olaj miatt a menedéknek számító arany is drágul és most két és fél hónapos csúcson áll: 941,43 dollár unciánként, de tegnap 946,08 dollárig is felment az ára. Az ezüst 0,2 százalékot drágult ma reggel Londonban: 18,14 dollár egy uncia

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.