BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem kellett a háromhavi diszkontpapír a befektetőknek

A tervezettnél 10 milliárddal kevesebb 3 hónapos futamidejű diszkont kincstárjegyet bocsátott ki az Államdósság Kezelő Központ (ÁKK). A mai aukción ugyanis igen gyenge volt a befektetői érdeklődés. A papír átlaghozama 8,58 százalék lett.

A D081112 jelű kötvényre csupán 41,7 milliárd foint értékben érkezett ajánlat, így a tervezett 40 helyett végül csupán 30 milliárd forint értékben fogadott el ajánlatokat az ÁKK.

Növekvő hozamelvárás
A mai aukción a 8,25 százalékos minimális és 8,63 százalékos maximális hozamelvárások alapján az átlaghozam 8,58 százalékos értéke 11 bázisponttal magasabb lett a háromhavi lejáratú értékpaparok tegnapi másodpiaci 8,47 százalékos hozamátlagnál, míg a legutóbbi 3 havi diszkont kincstárjegy átlaghozamánál a jelenlegi aukción kialakult érték csupán 4 bázisponttal ment feljebb.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.