BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csak egyszeri tételek miatt gyenge a CIB anyabankjának féléves eredménye

Az Intesa Sanpaolo bankcsoport - kiszűrve a felmerült egyszeri tételeket, és a másodlagos jelzálogpiaci válság hatását - nagyszerű teljesítményt nyújtott a 2008. június végéig tartó egy éves időszakban - olvasható a CIB Bank sajtóközleményében.

Az Intesa Sanpaolo csoportszintű, első féléves adózott nyeresége 3,105 milliárd eurót ért el, szemben az egy évvel korábbi 5,286 milliárddal. A kimutatott eredmény mérséklődésében több tényező is szerepet játszott: az egyszeri tételek hatásán kívül jelentősen mérsékelte a profitot, hogy a kereskedési célú értékpapírügyletekből származó jövedelem a kedvezőtlen piaci környezet hatására 801 millió euróról 284 millióra csökkent. Viszont az említett tényezők hatását korrigálva a bankcsoport konszolidált, adózott eredménye 22,4 százalékos növekedést mutat az egy évvel korábbihoz viszonyítva.

Hazai szempontból jó hír, hogy a külföldi leánybankok divíziója – amely magába foglalja a kelet-európai régióban, a szovjet utódállamokban, és a dél-mediterrán, illetve ázsiai térségben működő érdekeltségeket, tehát a CIB Bankot is – ismét növekvő mértékben járult hozzá a csoport teljesítményéhez. A külföldi érdekeltségek 1,043 milliárd eurós működési bevételt produkáltak 2008. első felében, 12,9 százalékkal többet az egy évvel korábbi 924 milliónál.

(Ennek alapján az érintett csoporttagok a 2007. június 30-i 9-cel szemben már 11 százalékkal részesednek a konszolidált működési bevételből.) Tovább javult a külföldi leánybankok költséghatékonysága is: a költség/bevétel arány 51,3 százalékról 51 százalékra mérséklődött.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.