BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Napokkal a bank csődje előtt is milliókat kért a menedzsment részére a Lehman Brothers elnöke

A csődbe jutott Lehman Brothers első számú vezetője a washingtoni törvényhozásban tartott meghallgatása során elismerte, hogy az utóbbi nyolc évben összesen mintegy 300 millió dollárt vitt haza fizetés és prémium formájában.

Richard Fuld a képviselőház felügyeleti és kormányzati reformbizottsága elnökének, Henry Waxman kérdésére válaszolt. Waxman megbírálta a Lehman Brothers elnökét, amiért napokkal a befektetési bank összeomlása előtt sok millió dollárnyi összegű prémium kifizetését kérte a távozó menedzserek részére - számol be a BBC.

"Más szóval, miközben ő Paulson pénzügyminiszterrel együtt szövetségi mentőakcióért folyamodott, a Lehman továbbra is milliókat pocsékolt el menedzseri kompenzációra" - fogalmazott a bizottsági elnök."Rettenetesen érzem magam amiatt, ami történt"- ismerte el Fuld.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.