BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jó hangulatban nyitott a piac Amerikában

Szerdán emelkedéssel nyitott a Wall Street. A hangulat elsősorban azért javult, mert az IBM kedden kedvező előrejelzést hozott nyilvánosságra. A befektetők nagy várakozással tekintenek az új amerikai elnök gazdasági intézkedéseire.

A DJIA ipari mutató nyitáskor 1,41 százalékkal, a Nasdaq Composite 1,77 százalékkal erősödött. Mintegy fél óra múlva a DJIA nyeresége 1,40 százalék, a Nasdaqé 1,98 százalék volt. Kedden a tőzsde DJIA mutatója mintegy 4 százalékot vesztett és 7950 pont alatt állt záráskor, míg a Nasdaq composite vesztesége elérte az 5,8 százalékot és az index ekkor 1440 pont közelében volt.

A szerdai amerikai nyitáskor a nyugat-európai tőzsdék vegyesen alakultak: a londoni FTSE-100 mutató 0,67 százalékos csökkenésben, a frankfurti DAX-30 mutató 0,58 százalékos emelkedésben volt. Az euró az amerikai tőzsdenyitáskor 1,2964 dolláron állt. Ekkor az amerikai könnyűolaj hordója márciusi szállításra 41,72 dollárba került, 88 centtel többe, mint kedden későn. A márciusi szállítású Brent hordója az amerikai tőzsdenyitás idején 3 centtel drágult, 43,92 dollárra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.