BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már a svájci bankokban sem lehet bízni? Ejtették a vádat az UBS ellen

A svájci bankóriás vállalta, hogy 780 millió dollárt fizet az amerikai kormánynak és ezzel rendezi annak az állításnak az ügyét, miszerint megkárosította az amerikai adóhatóságokat - közölte a washingtoni igazságügyi minisztérium.

A BBC jelentése szerint ezen túlmenően az UBS azt is vállalta, hogy átadja bizonyos amerikai ügyfelek személyi adatait és a folyószámláikra vonatkozó információkat. A svájci bankot azzal gyanúsították, hogy összeesküvést szőtt hamis folyószámlák nyitására ügyfelei vagyonának eltitkolására.

Mivel a bank elismerte a felelősségét, a washingtoni igazságügyi minisztérium azt ajánlotta, hogy ejtsék az UBS ellen emelt vádat. Svájcban szigorú törvények vonatkoznak a bankok titoktartására, ám az ország pénzügyi szabályozó hatósága arra utasította az UBS-t, hogy bizonyos ügyfeleire vonatkozó adatokat szolgáltasson ki az amerikai kormánynak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.