BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ilyen még nem volt - A hedge fundokat is ellenőrizné Geithner

A Bloomberg információi szerint az amerikai gazdaságtörténetben először, Timothy Geithner felhatalmazást kér a hedge fundok, a magántőke társaságok és a másodlagos piacok ellenőrzésére.

A pénzügyminiszter pénzügyi bizottsági meghallgatásán vázolja fel az Obama-kormány pénzpiaci ellenőrzési terveit, amelynek részeként – a Bloomberg információi szerint – a hedge fundok, a magántőke társaságok és a másodlagos piacok ellenőrzésének jogát is szeretné megkapni.

Az új szabályok szerint a kormányzat felhatalmazást kapna arra, hogy átvegye az irányítást és leállítsa azt a bankot, amelynek tevékenysége veszélyeztetheti a bankrendszer egészét.

Geithner szerint "most alkalom nyílt arra, hogy megváltoztassanak számos olyan tényezőt, amelyet a múltban nem akartak megváltoztatni". Mint mondta, most kezdenek a konszenzus kiépítéséhez, mivel a társadalom saját bőrén érzi a szabályozási rendszer hiányosságait. A hírügynökség információi szerint egyelőre csak a program főbb vonalait ismerteti a pénzügyminiszter, a részleteket a Kongresszussal közösen dolgoznák ki.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.