BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Példátlan válság" - Újabb élénkítésre szólít a japán miniszterelnök

Taro Aso úgy fogalmazott: országa példátlan válságot él át, ezért arra szólított fel a kormányzó pártokat: tegyenek meg mindent a gazdaság élénkítése érdekében.

A japán miniszterelnök mind saját Liberális Demokrata Pártját, mind koalíciós társág, az Új Komeito Pártot felszólította az által példátlannak nevezett válság elleni lépések megtételére. – tudósít az AP. Taro Aso élénkítésre irányuló felhívását pozitívan fogadta a piac: a Nikkei 5,2 pontos emelkedéssel zárta a kereskedési napot.

A miniszterelnöki megszólalás előtti napon hozták nyilvánosságra az október-decemberi negyedévre vonatkozó statisztikát, mely szerint a japán gazdaság éves szintre vetítve 12,1 százalékot zsugorodott ebben az időszakban. Ez a teljesítmény ugyan kicsit jobb az elemzők 12,7 százalékos várakozásánál, de így is 35 éves negatív rekord.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.