BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Részvénypiaci tébolyda tombol a piacokon

Részvénypiaci tébolyda tombol a piacokon, a szerdai emelkedést egy az egyben eltörölték mind a tengerentúlon, mind Európában. A hangulatkeltés mesterien hat, olyan negatív híreket tesznek az esés mögé, amelyről eddig is tudott a világ, de a pánikban csak a tömegpszichológia működik – írja a Cashline iránytűje.

De ilyen pánikok után szokott fordulat következni a piacon, aminek idejét nehéz belőni, de már nagyon közel vagyunk hozzá. A Citigroup árfolyama 1 dollár alatt is járt már tegnap, gyakorlatilag olyan sorsra jutott a korábban Amerika büszkeségének is emlegetett bankcsoport, amiből nehezen van kiút.

Ugyanakkor a probléma sokkal inkább abban áll, hogy a többi nagybank esetében is hasonló szcenáriót áraznak a befektetők, tudniillik jóval nagyobb állami szerepvállalás a pénzintézetek működésében, ami elkerülhetetlen és lehet, hogy kívánatos, figyelembe véve a 90-es évek svéd és japán modelljét. Megnyugtató helyzetet a banki stressz tesztek eredménye és az állami elkötelezettség erősödése jelenthet.

Újra az amerikai munkaerőpiaci adatokon a világ szeme! Ma délután teszik közzé a februári átfogó munkaerőpiaci adatokat, melytől havi szinten 640 ezer fős csökkenést vár a konszenzus, ami gyakorlatilag 60 éve a legnagyobb visszaesés lehet havi szinten a foglalkoztatottságban. De ami még kritikusabbá teszi a helyzetet, hogy az előrejelzések a következő hónapokra sem mutatnak javulást, tovább folytatódhat a munkaerőpiaci depresszió is, és még jó ideig eltarthat, amíg bármely pozitív hatás is tapasztalható lesz Obama gazdaságélénkítő csomagjából.

Újabb eladói nyomás söpört végig az ázsiai parketteken, ezúttal sem az egyedi hírek, hanem sokkal inkább a globális momentumok irányították a kereskedést. Továbbra is hektikus a kereskedés az olajpiacon, a fekete arany jegyzése tegnap 4 százalékkal csökkent 43 dollár közelébe, ma reggel ugyanakkor egy kisebb pozitív korrekciót láthattunk.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.