BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ukrajnába készül a Deutsche Bank

A Deutsche Bank AG, Németország legnagyobb bankja továbbra is ukrajnai megjelenését tervezi. Ez azért meglepő, mert folyamatos hírek érkeznek Ukrajnából miszerint az adósok a pénzügyi válság miatt kormány segítségére szorulnak.

A frankfurti székhelyű bank ukrajnai újságokban számolt be azon terveiről, miszerint kapcsolt vállalkozáson keresztül jelenne meg a keleti piacon. A Deutsche Bank már 2005-ben nyitott a szomszédos országban egy reprezentációs célokat betöltő irodát és tavaly kérvényezte a teljeskörű banki tevékenység folytatásához szükséges engedélyt.

A régió piacairól fogynak a befektetők és a devizakockázat is magasnak mondható, ellenben biztató, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank is segítségéről biztosította Ukrajnát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.