BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bónuszok kifizetésre kér engedélyt a Citi

A Wall Street Journal értesülései szerint a Citigroup engedélyt kér az amerikai kormánytól arra, hogy az állami források igénybevétele ellenére is különleges bónuszokat fizessen. A cég emellett fel szeretné szabadítani energiakereskedő üzletágát a kormányzati korlátok alól.

Vikram Pandit vezérigazgató személyesen Timothy Geithner pénzügyminisztertől kért engedélyt a prémiumok kifizetésére, annak ellenére, hogy erre az állami segítséggel megmentett pénzintézeteknek elvileg nincs lehetőségük.

A Citi részvénytulajdon alapján fizetne prémiumot, a kormányzat viszont még nem döntött a tervről – idézi a Wall Street Journal értesüléseit a Reuters.

A lap úgy tudja, több lehetőség is felmerült a részvényalapú bónuszok kapcsán. Ezek egyike, hogy az alkalmazott három éves periódus alatt kapná meg prémiumként a részvényeket, amelyek értéke megegyezne a három éves fizetéssel.

A Citinek gondot jelent az is, hogy Phibro nevű energiaipari leányát a bónuszkorlátozások miatt számos munkatárs el akarja hagyni. A pénzintézet ezért megpróbálja felszabadítani a céget a kormányzati kontroll alól, önálló fedezeti alappá alakítva azt, külső befektetők bevonásával.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.