BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nyolc milliárd eurónyi vagyontól árusít ki az ING

Az ING mai bejelentése szerint mintegy tíz milliárd eurós árat reméli a hamarosan eladásra kerülő kisebb üzletágaktól. A lépés az átfogó restrukturálási terv része.

Az ING mai közlése egyúttal azt jelenti, hogy a pénzintézet megemeli a januárban kitűzött három milliárd eurós célt. A holland bank és biztosító nagyarányú átalakítást hajt végre, amelytől a vállalati struktúra egyszerűsödését és jelentős megtakarítást remél. Az indoklás szerint az ING számos területen vezető szerepet tölt be, a kisebb piacokon szétaprózott üzletrészek aránytalan költségekkel járnak – jelenti az AP.

A közlemény nem pontosította, mely üzletágakról van szó és mikorra tervezik az eladást és nem említette az esetleges érdeklődőket sem. Ugyanakkor biztos, hogy a vállalat tulajdonában marad az ING Direct, az online bank üzletág. Az ING eszerint mostantól elsősorban az európai banki üzletágra koncentrál, a figyelem középpontjába Belgium és Hollandia kerül.

A hírre 9,9 százalékot emelkedett, jelenleg 5,775 euró az ár. A részvény óriási árkilengést mutatott: a tavalyi 25 eurós rekordár után idén márciusban 2,30 euróig zuhant az ING.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.