BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csak pár jó hónapja maradt a forintnak! 330 is lehet az euró!

Ma az amerikai nagybankok tőkehelyzetével kapcsolatban megjelent negatív hírek miatt pártoltak el a befektetők a magas hozamú, de kockázatos devizáktól, így a forinttól is. Hosszabb távon, nevezetesen szeptemberig azonban a fundamentumok sem kedveznek a forintnak, a Merrill 330-as eurót jósol.

A Merrill Lynch legújabb, hétfői elemzése kiemeli: 288 forint alatti euróárfolyamra már hónapok óta nem volt példa. A társaság ugyanakkor továbbra sem barátja a hazai a devizának: elemzői – a nem éppen rózsás makromutatók miatt – szeptemberig jelentős gyengülésre számítanak - írja a hvg.hu.

Szeptemberben az előrejelzés szerint az euró/forint keresztárfolyam eléri a 330-as szintet, innen azonban lefelé indul, 2010 második felében stabil, 270-275-ös árfolyamot valószínűsítenek a Merrill elemzői.

Délután 3 órakor a bankközi devizapiacon kereken 285 forintot ért az euró, a nap folyamán járt már 286 felett is a kurzus. Ez négy forinttal magasabb árfolyam, mint a tegnapi záróérték. A dollárhoz és a svájci frankhoz képest is gyengül a magyar fizetőeszköz, előbbiért 213,1 utóbbiért 188,56 forintot kérnek jelenleg a kereskedők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.