BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Járai: a magyar euróig még legalább négy-öt év!

Ha előkészítés nélkül vezetnék be, az további gazdasági visszaesést okozna

Egyelőre beláthatatlan messzeségben van Magyarországon az euró bevezetése, még helyes gazdaságpolitikát folytatva is legalább 4-5 év kellene ahhoz, hogy realitás legyen a közös európai pénz - hangoztatta Járai Zsigmond volt jegybankelnök Vasegerszegen egy gazdasági fórumon, csütörtökön.

Rámutatott: ugyan a gazdasági válságban nagy szükség a nagyobb stabilitást és alacsony kamatokat jelentő "kemény pénzre", de az ország szerinte nincs felkészülve az euró fogadására. Ha előkészítés nélkül vezetnék be, az további gazdasági visszaesést okozna - magyarázta.

Járai Zsigmond hangsúlyozta, a pénzügyi, költségvetési egyensúly megteremtése szükséges, de önmagában nem elegendő a válság hatásainak leküzdéséhez. Vélekedése szerint a vállalkozások versenyképességét kellene növelni, és elsősorban a bürokrácia csökkentésével, a korrupció elleni hatékonyabb fellépéssel, valamint a vállalkozásokat terhelő adók és járulékok jelentős csökkentésével lehetne eredményeket elérni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.