BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem mindig ingyenes a "0 Ft-os" számla a Citinél - 5 milliós GVH büntetés

A „0 Ft-os bankszámla” termékével kapcsolatos egyes tájékoztatásaival a Citibank megtévesztette a fogyasztókat – áll a Gazdasági Versenyhivatal határozatában. Emiatt a pénzintézetnek 5 millió forint bírságot kell fizetnie.

A termék – a Citibank által is elismerten – egy kiemelt, az átlagosnál magasabb jövedelemmel rendelkező fogyasztói csoportot céloz meg. A tájékoztatások azonban az ingyenesség állításával, továbbá az alkalmazott kommunikációs eszközök révén szélesebb fogyasztói kör érdeklődését keltik fel, mint ahányan ténylegesen megfelelnek a bank feltételeinek.

A bank televíziós reklámjaiban valamint a metróplakátokon a fogyasztók számára nem észlelhetően jelenítette meg az ingyenes folyószámla igénybevételének feltételeit. A bírság összegének megállapításakor a GVH súlyosító körülményként vette tekintetbe, hogy az ingyenesség ígérete az átlagosnál nagyobb figyelmet generál, az intenzív, több hónapon át tartó, több eszköz igénybevételével megvalósított reklámkampánnyal a Citibank jelentős fogyasztói kört ért el.

A bírság összegét ugyanakkor jelentősen csökkentette, hogy a pénzintézet a jogsértő reklámeszközöket részben az eljárás megindulása előtt, részben az eljárás indításakor önként módosította

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.