BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A nyerscukor ára a 28 éves csúcsot is elérte ma

A nyerscukor ára napközben 28 éves csúcson, a finomított cukor ára rekord szinten is állt a londoni határidős árutőzsdén kedden, zárásra azonban csökkent az ár.

A nyerscukor ára idén eddig közel 80 százalékkal nőtt. Kereskedők elmondták: az elmúlt időszakban bekövetkezett látványos drágulás oka az volt, hogy igen erős kereslet várható a legnagyobb importőrnek számító Indiából, az ottani meglehetősen rossz termés miatt. Ugyanakkor a legnagyobb termelő országban, Brazíliában vontatottan halad cukornád betakarítás.

A londoni árutőzsdén a nyerscukor ára októberi lejáratra fontonként (hozzávetőleg fél kilogramm) 0,33 centtel 21,67 centre mérséklődött. Kedden a napi csúcs, ami egyben 28 éves rekord, 22,44 dollár volt.

A finomított cukor ára 1,40 dollárral 556,00 dollárra csökkent tonnánként októberi lejáratra. Napközben történelmi csúcson, 566,50 dolláron is állt a jegyzés.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.