BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

200 milliárd dollárral túlbecsülték a bankmentés költségét

A TARP állami segélyprogram legalább 200 milliárd dollárral kevesebbe kerül, mint eredetileg becsülték - jelentette ki az amerikai pénzügyminisztérium illetékese.

Eddig a washingtoni kormány a bankok megmentésére szánt kiadás összegét 341 milliárd dollárra becsülte. A szövetségi állam befektetései a vártnál magasabb hozamokat eredményeztek, és a pénzügyminisztérium már nem abból indul ki, hogy a több mint 700 millió dolláros TARP programot teljes egészében ki kell meríteni – tudósít az AP a pénzügyminisztérium tájékoztatása alapján.

A washingtoni kormány jelenleg azt fontolgatja, hogy a TARP-programból megmaradó pénzt a rekord magasságú munkanélküliség leküzdésére és a kkv-knak nyújtandó hitelek előmozdítására fordítja.

A Financial Times hétfői száma szerint az állami támogatásában részesült Citigroup pedig azt akarja elérni az amerikai pénzügyminisztériumnál, hogy lehetőleg e hónap közepéig visszafizethessen 20 milliárd dollár állami segélyt. A Citi versenyt fut az idővel, mivel az illetékesek szerint, ha nem lép a következő tíz napban, akkor újabb egy hónapot kell várnia. A pénzintézet igyekszik minél hamarabb visszafizetni az állami pénzeket, hogy ezáltal megszabaduljon az ezzel járó korlátozásoktól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.