BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A félelem dominálhat ma a pesti parketten

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 202,53 pontos csökkenéssel, 21.628,93 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest 0,93 százalékkal gyengült.

Török Bálint, a Buda-Cash Brókerház elemzője szerint a piacok valószínűleg lereagálják az amerikai tőzsdék pénteki esését.

A New York-i tőzsdemutatók a biztató kezdet után eséssel zárták a kereskedést pénteken, a vártnál jobb negyedik negyedéves GDP-adat ellenére.

A 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,52 százalékot, az S&P 500-as mutató 0,98 százalékot, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 1,45 százalékot veszített értékéből.

Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank üzletkötője előzetesen úgy vélte, a nyitás után még lehet egy kis optimizmus a piacon, de valószínű, hogy a folytatásban a félelmek dominálnak majd, és így nem tud komoly pluszban zárni az index.

A BUX 272,10 pontos, 1,26 százalékos emelkedéssel, 21.831,46 ponton zárt pénteken.

Friss deviza- és részvénypiaci adatokat itt találhat
 

MTI Eco-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.