BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Száguldott az Allianz

Európa legnagyobb biztosító társasága, az Allianz az idei év első három hónapjában megnégyszerezte profitját, felülmúlva ezzel az elemzői várakozásokat.

Az első negyedéves profit összege 1,59 milliárd euró volt, ez csaknem négyszerese az előző év azonos időszakában mért eredménynek. Összességében a konszern üzemi eredménye 1,4 milliárd euróról 1,7 milliárd euróra növekedett, miközben az üzleti forgalma 27,7 milliárd euróról 30,6 milliárd euróra bővült. A befektetésekkel kapcsolatos veszteségek a tavaly első negyedévben mért 752 millió euróról 52 millió euróra csökkentek -  jelenti a Bloomberg.

A negyedéves jelentés szerint az Allianz 500 millió eurós bevételre tett szert a kínai ICBC hitelintézetbeli egyharmados tulajdonrészének eladásával. A természeti katasztrófák, így a chilei földrengés, valamint az Európában pusztító Xynthia vihar 555 millió eurós kiadást jelentett a biztosítónak.

Az Allianz a múlt héten terjesztette közgyűlése elé sarokszámait, és megerősítette erre az évre vonatkozó prognózisát. Eszerint az Allianz az üzleti évben 7,2 milliárd eurós eredménnyel számol, amely 500 millió eurós plusz/mínusz eltéréssel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.