BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A BUX folytathatja a feltápászkodást

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 212,01 pontos emelkedéssel, 22.155,71 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,97 százalékkal erősödött.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint a magyar piac folytathatja a hétfői esésből való feltápászkodást, mivel a jó amerikai zárás és az Apple eredmény hatására a világ részvénypiacain enyhén pluszos a hangulat. Emellett a forint ereje különösen szembeötlő kora reggel: az euróval szembeni jegyzés 286,60 körül jár.

Az elemző ugyanakkor hozzátette, hogy már a keddi, relatíve erős naphoz is csupán harmad akkora forgalom társult, mint a hétfői zuhanáshoz, az emelkedés tehát nem olyan sok szereplős.

A CIB Bank előrejelzése szerint adatközlések hiányában inkább kivárás, illetve iránykeresés lehet jellemző. Szerdán a piacok elsősorban Ben Bernanke amerikai jegybank elnök kongresszusi meghallgatására lehetnek kíváncsiak. Korábban már a Fed nyíltpiaci bizottsága ülésének jegyzőkönyve is utalt potenciális monetáris lazításra, a befektetők most arra figyelhetnek, hogy Bernanke beszéde tartalmaz-e majd ilyen utalást. Ha igen, az a részvényekre pozitívan hathat. A BUX 100,32 pontos, 0,46 százalékos emelkedéssel, 21.943,70 ponton zárt kedden.

MTI Eco-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.