BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megtorpant a forint, de ez még nem rossz hír

Csak kismértékű korrekció megy, végbe a forint piacokon, Kovács Mátyás a Raiffeisen Bank elemzője szerint.

Délelőtt 11 órát követően nem sokkal megállt az erősödés a forintpiacokon és a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) is. Melyről az általunk megkérdezett elemző elmondta, hogy valószínűleg csak kismértékű korrekcióról lehet szó, melynek mértéke nem jelentős, és olyan hord erejű negatív hír sem került napvilágra, mely elronthatná a héten uralkodó pozitív befektetői hangulatot.

A forint pillanatnyi árfolyamát itt megtekintheti!

Ugyan az angol központi bank (BoE) monetáris tanácsának tagjai font gyengítő nyilatkozatokat tettek, de a brit hírek magukban nem elegendőek a nemzetközi pozitív hangulat elrontásához a Raiffeisen Bank elemzője szerint. A nyilatkozatok megerősítik az érzékelhetően jó brit makro adatokat, optimisták az inflációs céllal kapcsolatban, és a bejelentések szerint nem várható további monetáris lazítás. Azonban felhívják a figyelmet arra, hogy az egyes európai országok adósságproblémái és a bankok finanszírozási igénye miatti aggodalmak arra utalnak, hogy a növekedési pályára leselkedő veszélyek koránt sem múltak el.

Világgazdaság Online-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.