BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hány forintot ér most a svájci frank? Nagy vesztes az OTP!

A csütörtöki kereskedési nap folyamán az elmúlt napok veszteségét korrigálni próbálta az OTP azonban zárásra mínuszba fordultak a bankpapírok. A BUX és a vezető részvények többsége kis mértékben erősödött vagy stagnált.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX 21 746,10 ponton zárta a napot, nyitó értékéhez képest minimális mértékkel 0,01 százalékkal erősödött.

Az OTP nap közben erőteljesen növekedett, zárásra azonban mínuszba fordultak a bankpapírok, kismértékű 0,1 százalékos gyengülést követően 4 565 forinton zárta a napot. A MOL részvények nap közben erősödtek azonban zárásra árfolyamuk visszatért nyitóértékhez így 20 350 forintos árfolyamig. A Richter részvényei tovább erősödtek 0,22 százalékos mértékben, így a társaság részvényeit 45 000 forintért adták. A MTelekom részvényeinek árfolyama esett 0,29 százalékos mértékben, a részvényekért 665 forintot fizettek záráskor.

Friss tőzsdei és devizapiaci adatok itt találhatók

A forint pozitív tartományban tartózkodik az euróval és a frankkal szemben, de a reggeli előnye elolvadni látszik.  Az eurót nem sokkal öt óra előtt 282,96 forintos árfolyamon jegyezték a bankközi devizapiacon, mely még mindig pozitív tartományt jelent a nyitáshoz képest. A frank 215 forintot is ért a bankközi devizapiacon, csütörtökön, amire a hajnali 218-as szintről erősödött, zárásra 216,83-as szintre gyengült. A dollár 224,8 forintba került reggel, tőzsde záráskor 221,82 forintos árfolyamon jegyezték.


Lehet még több is a svájci frank. A mostani a gyengülés mögött a nemzetközi hangulat megváltozása áll, szemben a múltkori forintzuhanással, ami a Kósa-Szijjártó államcsőd bejelentést követte. A svájci valuta elszállását az is okozza, hogy a svájci frank az euróval szemben is rekordot állított be – mondta a Reggeli Gyorsban Buró Szilárd, az Equilor devizapiaci elemzője.

Buró Szilárd elmondta, a mostani kormány nyilatkozatok mintegy fél százalékos mozgást idéztek elő a tőzsdén. Az svájci frank erősödése a nemzetközi piac bizonytalanságát is mutatja, ezért nem lehetünk biztosak abban, hogy túl vagyunk a legmagasabb frank árfolyamon, annak ellenére, hogy ma reggel kissé enyhült a svájci valuta, jelenleg valamivel 216 alatt van az árfolyam - tette hozzá az Equilor devizapiaci elemzője.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.