BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Történelmi csúcsra gyengülhet a forint a frankkal szemben

A forint folyamatosan zuhan, a Bloombergen az olvasható, hogy az elmúlt 5 nap legrosszabbul teljesítő devizája.

Úgy látszik, hogy a forint esését nem állítja meg semmi, a frankkal szemben „csendben” a 218-as szinthez közelít, jelenleg 217,655 forintba kerül az alpesi deviza. A valaha volt legerősebb záró frankárfolyam 217,925 forint volt idén júniusban - lehet, hogy már nem sokáig.

Az eurót 285,6 forint környékén jegyzik a bankközi devizapiacon, ezzel a magyar fizetőeszköz az elmúlt 5 nap legrosszabbul teljesítő devizája lett, 2,4 százalékot esett az euróval szemben – jegyzi meg a Bloomberg. Hétfőn késő este 282,45 forint volt az euró árfolyama. A dollár ára 226,36 forint, reggel 225-ös árfolyam volt jellemző.

A hírügynökség emlékeztet az IMF tárgyalások megszakadására, ugyanis Orbán Viktort nem kötelezte el magát a következő évi GDP arányos 3 százalékos költségvetési hiány mellett a gazdasági növekedés szükségességére hivatkozva.

A tárgyalások megszakadását Simor András fizetésének megvágásával és az ezzel kapcsolatos jegybanki függetlenség „féltésével” valamint a banki különadó kivetésével is lehet magyarázni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.