BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Aegon: a nyugdíjpénztári tagok felének távozását is elbírják

Az Aegon Hungária magánnyugdíjpénztári divíziója akkor is működőképes marad, ha a tagok fele visszavándorol az állami nyugdíjrendszerbe.

"Az Aegonhoz hasonló nagyobb alapok számára az sem jelent veszélyt, ha a tagok fele visszatér az állami rendszerbe. Ugyanakkor a kisebb kasszák esetében egy 10-20 százalékos tagvesztés is veszélyt hordoz" – mondta a Reutersnek Ludvai Judit vezérigazgató.

Az Aegon magánnyugdíjpénztári alapja 573 milliárd forintot kezel és jelenleg 602 ezer taggal rendelkezik. Az országgyűlés tegnap fogadta el a törvényt, amely alapján 14 hónapra visszatartják a cégek magánnyugdíjpénztári kifizetéseit és megnyitják az utat az állami rendszerbe való visszatéréshez.

Más pénztárak egyelőre nem nyilatkoztak arról, milyen veszteségekre számítanak a döntés nyomán. A kasszáknál összegyűlt 2700-2800 milliárd forintos vagyon egy része egészen biztosan az államkasszában köt ki. Az Index úgy tudja, a kormány 1500-2000 milliárdos bevétellel számol a jövő év végéig. A portál szerint a pénztárak célja az, hogy 1000-1500 milliárd forintnál több pénz ne kerüljön ki a portfoliókból.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.