BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csökken a pánik a tőzsdén

Délutánra mérséklődött a Budapesti Értéktőzsdén a közepes vállalati papírok látványos esése, a vezető részvények a délelőttihez hasonló negatív szinten tartózkodnak.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX továbbra is negatív tartományban mozog, azonban kezd eltávolodni a délelőtti mélyponttól. Három óra után 1,57 százalékos csökkenést követően 23 294,03 ponton állt az tőzsdeindex.

A friss tőzsdei és devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

A blue chipek a délelőttihez hasonló negatív szinteken tartózkodnak. A vezető részvények közt a Mol veszítette a legnagyobbat délutánig, az energiapapírok árfolyam 2,09 százalékkal 20 795 forintig csökkent. Az OTP is jelentős 1,92 százalékos csökkenést ért el, így a bankpapírokat 5 850 forinton jegyzik. A Richter részvényei 1,5 százalékot veszítettek nyitóértékükből, melyekért így 45 900 forintot adnak. Az MTelekom 0,85 százalékos csökkenést követően 583 forinton áll.

A közepes vállalati papírok délelőtti látványos esését követően délutánra mérséklődtek a veszteségek. Az egyébként népszerű RFV kereskedését már délelőtt 11 óra magasságában fel kellett függeszteni, ugyanis több mint 10 százalékkal lettek olcsóbbak: a papírok 133 milliós forgalomban 11,13 százalékkal, egészen 7732 forintig zuhantak. A papírok kereskedésének újraindítását követően 2,6 százalékos mínuszban járnak a papírok, melyekért így 8 473 forintot adnak.

A pénteki kereskedés másik legnagyobb vesztesének kétségtelenül a PannErgy számít, amely az elmúlt hetekben látványos – 850 forintról 1100 forintra – erősödése után, ma megközelítőleg hét százalékkal értékelődött le 285 milliós forgalomban. Délutánra azonban a PannErgy részvényeinek árfolyama is stabilizálódott, három óra után 1,86 százalékos mínuszban tartózkodnak a papírok, így 1000 forinton jegyzik a társaság részvényeit.

Az a pletyka terjed a piacon, hogy a nyugdíjpénztárak eladják a likvid pozícióikat, részvényeiket – mondta Kondrát Zsolt , az MKB Bank vezető elemzője.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.