BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erősödik a forint - a lélektani határon táncol az árfolyam

Az euró gyengült kissé hétfőn kora reggel a dollár ellenében, de az elmúlt hét végi árfolyama környékén mozog; a forint, a zloty és a cseh korona szerény mértékben erősödött hétfő reggelre.

A forint erősödött kissé hétfőn reggel, az eurót 275,90 forinton jegyezték a vasárnap éjszakai 276,28 forint, a péntek esti 276,67, illetve a csütörtök esti 276,62 után.

A dollár jegyzése 201,03 forinton állt a vasárnap esti 201,05 forint után, a svájci frankot 205,2 forinton jegyzik 206,11 forint, száz japán jent pedig 243,98 forinton 244,48 forint után.

A forint pillanatnyi árfolyamát itt megtekintheti!

A lengyel zloty hétfő reggelre 3,9390-es euró jegyzésre erősödött a vasárnap esti 3,9445-ről, a cseh korona pedig 24,6200-es euró jegyzésre 24,6310-ről.

    Az ír adósságszolgálati képességgel szemben felmerült kételyek miatt az elmúlt héten az euróövezet pénzügyi stabilitásában megingott bizalom kissé enyhülni látszik, de még az előttünk álló héten is komoly terhet ró a piacokra; az euró egyelőre nem szabadulhat ki a kételyek fogságából. További komolyabb gyengülésére azonban nem kell számítani, de erősödésének sem lehet túl nagy esélyt adni.

A héten számos, a piacok által szoros figyelemmel követett európai és amerikai makrogazdasági adat szolgálhat tájékozódási pontként, amennyiben az euróövezeti aggodalmak enyhülése erre lehetőséget ad.

 forint árfolyamkilátásait a költségvetésnek a piacok által közép távon tulajdonított kockázatok terhelik, erősödésére csak a nemzetközi befektetői hangulat javulásával párhuzamosan nyílhat lehetőség.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.