BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megéri kiadási céllal lakást venni

A lakásbérbeadás jövedelmezősége felveszi a versenyt az állampapírok hoszszú távú hozamával – derül ki az RSM DTM Hungary és az Otthon Centrum (OC) elemzéséből.

A bérbevevői kereslet – a lakáshitelek korlátos volta miatt – nem csökken. Jelentős különbségek vannak a budapesti kerületekben és a vidéki városokban elért hozamok között – legalábbis az OC ez év január–októberében kiadott lakásai alapján. Használt téglalakásnál az elérhető hozamok 3,7–7,2 százalék között mozognak.

A fővárosban a legmagasabb értéket Erzsébetvárosban mérték, a legalacsonyabbat pedig a Belvárosban. Vidéken Miskolc viszi a pálmát 7,2 százalékkal. A panellakások csaknem mindenhol „verik” a téglaépítésűeket, a hozam 6,1–8,1 százalék között mozog. „7-8 százalék már elég vonzó ahhoz, hogy megérje befektetésnek, kiadási céllal lakást venni, nem is számolva a várható értéknövekedéssel” – véli Valkó Dávid, az OC vezető elemzője.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.